emelieöhman

Älskar kaminen

Publicerad 2016-11-30 12:43:59 i Allmänt,

Jag älskar att vi har kamin.
Det är så mysigt. Och varmt.
Och varmt är mysigt,
jag avskyr att frysa.

Idag har vi varit med barnen och irrat runt på hörselrehabiliteringen, då vi egentligen skulle till patienthotellet.
15 min sena och bra start på dagen, hehe. Perfekt för en stresstålig människa som jag, utan några som helst kontrollbehov.

Mötet gick i alla fall bra.
Vi pratade lite allmänt och fick lite info, svårt att prata så ingående när ingen egentligen vet hur Ebbot påverkas av sin hörselnedsättning än så länge.

Efter mötet skjutsade vi Ebbot till fsk och Elliot till mina föräldrar. Väldigt skönt att få vara ensam med Chrille en stund, om än sanningen är den att jag sitter och "pluggar" och han spelar tv-spel.

Men en mysig frukost hann vi med tillsammans.

Nu ska jag plugga en stund (måste sluts göra allt annat än just det) innan vi ska hämta hem barnen om en timme.

Matt aluminium blev blank mässing

Publicerad 2016-11-29 21:06:30 i Allmänt,

Har glömt visa hur nya handtagen blev! Chrille var en stjärna i helgen och skruvade upp alla utom 1 st - det gjorde jag!

Här är före.
Standard älsbyhuskök. Säga vad man vill om det men någon vidare kvalitet har dom inte. Och är inte jättesnygga för den delen heller. Nu har jag sagt vad jag vill, hehe.

Efter!
Det blev handtag i mässing.
Känns perfekt nu när det är jul, hoppas jag gillar dom även efteråt.

Dom är svåra att fånga på bild men jag känner mig betydligt mer nöjd än innan, hade dock velat skära bort den ekfärgade kanten runt alla luckor samt byta till mässingsblandare och ny bänkskiva, eller varför inte riva ut hela köket? MEN - nu var ju tanken att enbart lyfta köket lite med nya handtag. Och det har vi gjort. Skulle kanske kunnat städa lite mer noggrant innan fotosessionen men jag är ju alldeles för ivrig så det fick bli vad det blev helt enkelt.

En annan sak jag velat hela dagen är att byta julgardinerna mot ett par vita. Sagt och gjort - det gjorde jag när jag kom hem så nu har jag lite mer frid i själen.

Köksbordet skulle också hagt sig en makeover, det lutar faktiskt åt att få bli vitt. Den som lever får se!

Chrille åkte iväg och köpte 11 kg kött (lokalt kött var det visst, säger man lokalt? Kändes inte alls rätt) Och jag var hemma med dessa två. Elliot har börjat få ett hejdundrande humör då han inte får som han vill. Björnstark är han också. Han är alltså ett år gammal. Små barn små problem, punkt punkt punkt. Hjälp.

Imorgon ska vi på hörselrehabiliteringen med Ebbot. Det är mer på ett terapeutiskt plan än det Medicinska. Vi ska alltså förhoppningsvis få lite framtidsutsikter och goda råd och tips för hur vi ska göra vardagen så bra som möjligt för världens bästa Ebbot. Skönt att vi fick tid så snabbt, (om man nu inte ska avsluta bittert och nämna att det dröjde 2 1/2 år innan diagnosen fastställdes) Men det var bara en parentes - jag håller hoppet uppe för Öron-näsa-hals i Skellefteå och hoppas vi får träffa personen som ringde - hon verkade väldigt gemytlig. Jag är också glad över att mottagningen än så länge finns kvar här.

Skriver mer om besöket imorgon. Hejdå!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela