emelieöhman

10 månaders novell

Publicerad 2016-08-31 22:18:37 i Allmänt,

Älskade Elliot 10 månader.

Nu när barnen lagt sig har jag suttit och "mediterat" på mitt egna sätt genom att titta tillbaka på bilder och minnas tillbaka. Det fick mig att fälla några tårar. Och samtidigt var det som att jag pustade ut. Nu - långt senare.

Första tiden var tuff. Jag ammade Elliot trots att jag LOVAT mig själv att aldrig mer prova på det igen och hade sådana sår att jag idag inte kan förstå hur i hela friden jag ens kunde överväga att fortsätta. Men - dom läkte efter en nota på 700 kr på
Apoteket och 2 veckors ren smärta. Jag fortsatte sedan i 5 1/2 månader.

Ebbot blev väldigt sjuk och lades in på barnmottagningen med dropp eftersom han hade väldigt hög feber (41.6) och fick inte i sig varken mat eller dryck på 20 timmar innan droppet sattes in. Vi övernattade hela familjen på barnmottagningen och två föräldrar låg vakna och oroade sig över världens finaste Ebbot hela natten. Efter den sjukhusvistelsen började vi "glassträna" Ebbot (vilket inte alls var svårt,hehe) för att vi alltid skulle kunna ha något att fresta med nästa gång han blev sjuk och inte ville äta. Vi gav honom också Ipren och alvedon nästan varannan timme i mer än 10 dagar efter. Och man borde kanske även tillägga att vi så klart också blev smittade av denna vedervärdiga influensa.

Elliot blev sedan smittad och vi åkte in akut eftersom han hade så mycket hosta. Jag har fortfarande kvar alla filmer då jag filmade Elliot när han hostade för att kunna ha som "bevismaterial" om han mot förmodan inte skulle hosta under dom minutrarna man får tillsammans med en läkare på akutmottagningen.

I samma veva upptäckes ett blåsljud på Elliots hjärta och vi fick åka till Umeå och göra ultraljud. Än idag råder det delade meningar bland läkarna huruvida han har ett ofarligt blåsljud, ett blåsljud, eller inget blåsljud alls men ett sus i bröstet som man kan få vid förkylning (och förkyld är han ju nästan jämt) och som man kan missta för ett blåsljud.

Sedan gick min fina farmor bort, ebbot bröt benet och fick gips (ingen rolig tid!), jag började plugga MaC samma dag som begravningen (tuff dag) och jag är idag otroligt tacksam över att jag hoppade av matten så pass snabbt som jag gjorde.

Sedan hade vi lite diverse problem med huset men så plötsligt började min kamerarulle innehålla så mycket mer kärlek och lycka än sjukdom och oro.

Självklart har mitt hår blivit grått vissa dagar ändå men det har jag insett är saker som hör till då man har två små att ta hand om.

Dessa 10 månader har varit en berg- och dalbana men också den bästa tiden i mitt liv. Jag har förändrats och förhoppningsvis också utvecklas som person och det har jag mycket att tacka min fina familj för. Världens finaste trio med prinsar har jag.

Grattis på 10-månadersdagen världens finaste Elliot. Du gjorde vår familj komplett.

Första skolveckan.

Publicerad 2016-08-31 17:27:11 i Allmänt,

Sista skoldagen i Umeå för denna vecka.
Det har varit tidiga morgnar, många timmar i buss, mycket att ta in men också
väldigt roligt och lärorikt.

Nu återstår en hemuppgift så är jag helt klar för denna vecka.

Barnmatsburkar (igen)

Publicerad 2016-08-30 22:05:44 i Allmänt, Barn & Familj, Hemmet, Inredning, Pyssel, diy,

Jag fick lite dille på det här med barnmatsburkar och att göra något annat än att slänga dom i återvinningen.

Så - jag gjorde något som många andra gjort innan mig men som blir ganska läckert!

Detta behöver du:
Ett gäng plastdjur och burkar.

Superlim (detta är för övrigt ett sjukt bra lim, tror det kommer från Jula)

Nu har du allt som behövs.
Dags att limma fast plastdjuren på locken.

Spraya i valfri färg.
Jag hade först valt vit sprayfärg men den fick inget fäste så jag fegade ur och körde svart eftersom mitt tålamod är ungefär lika med noll.

Ett tips är att spraya i guld vilket är urtjusigt. Men det hade inte passat i Ebbots rum där två av dinosaurierna fick agera förvaring till kritor och pennor.

Resten fick agera "blomkrukor" i en av mina hyllor från IKEA.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela