emelieöhman

Emmy Ethea Edeline Emelie Ebbot Elliot

Publicerad 2016-04-30 21:30:46 i Allmänt,

Firat Valborgs med Emmy och hennes tjejer och mina små grabbar. Vi blev bjudna på grillat och jag tror att jag hade kunnat äta ihjäl mig. Inte för att jag var hungrigare än vanligt utan för att det var så magiskt gott. 
 
Jag kan verkligen inte klaga som har en vän som Emmy och en svärfar som Kjell som båda två är glödheta (norranhumor) på grillat. Emmy använde visserligen gasolgrill men det gör inte skämtet rättvisa. Gott var det iaf och summa summarum en riktigt bra kväll med riktigt bra sällskap. Det kan ju inte vara annat än när sex stycken personer som alla börjar på bokstaven E träffas - redan där har man ju liksom en "connection". Nu är det iaf Valborgs och alla vet ju att det är startskottet på grillsäsongen. 
 
Jag tror att i år ska bli året då jag vinner världsmästerskapet i att äta mest halloumi under kortast tid. Nu ska jag klicka hem bikinis och dricka en alkoholfri öl. Det går verkligen inte ihop men jag har bestämt mig för att jag inte kommer att besöka stränder utan vass denna sommar. 
 
Trevlig Valborgs på er!

mobila bilder och lat mamma

Publicerad 2016-04-29 22:47:09 i Allmänt,

God kväll!
Jag ska strax lägga mig vilket jag borde gjort för längesedan istället för att trycka i mig onyttigheter som tröst för att jag aldrig blir frisk, eller mätt.
 
Chrille har jobbhelg och imorgon är det valborgsmässoafton. Jag har haft en bra dag med prinsarna men har inte orkat ladda systemkameran på flera dagar. Bjuder därför på mobilbilder från idag och ber om ursäkt för bristande kvalité.
Världens finaste Ebbot.
Han såg så oerhört stor ut på denna bild. Hjälp!
Jag gillar ordning och har ibland lite svårt för när tio tusen leksaker ligger utspridda över golvet utan att någon använder dom. Eller rättare sagt blir det lite rörigt i mitt inre när det är rörigt rent praktiskt.   
- Hemska mamma, tänker ni.
Och ja, jag förstår tanken. 
Jag försöker förbättra mig och välter ibland ut stora lekkorgar bara för att träna mig själv att befinna mig i kaoset. Sedan vill jag så klart att Ebbot ska leka med sina leksaker men han verkar tycka lekkamraten är betydligt viktigare än leksakerna.
Han vill vara med någon - inte nödvändigt vis något.
 
Idag däremot när jag såg dessa två bröder verkligen leka med grejorna man plockat fram så fullkomligt ÄLSKAR jag när det är grejor överallt. 
- Mera, MERA! 
 
Att se storebror och lillebror tillsammans leka med bilbanan var nog dagens höjdpunkt. Och för lillebror innebär ju "leka" att smaka på alla hus och bilar och vägar som existerar och för storebror att bygga längsta möjliga tåget.
- Om du biter där så biter jag här brorsan! 
Förkyld och lite trött mamma som inte tvättat håret på 1 vecka. 
- Jag gör det imorgon! 
Elliots ögon är några av dom mest symmetriska jag sett. Och så fantastiskt intensiva.
- HEJ på mig!

6-månaderskoll

Publicerad 2016-04-28 20:13:00 i Allmänt,

Snart 6 månader: 8315 g tung och 66 cm lång. 
 
Idag har vi varit på 6-månaderskollen på BVC.
Där blev det lite mycket på lite för lite tid då jag berättade att jag börjat projekt "avsluta amning" och ska nu börja införa allt möjligt spännande i mat och dryckesväg.
 
Precis som det var med Ebbot blev vi ombedda att skynda långsamt eftersom jag är glutenintolerant och det tyvärr fortfarande finns för lite vetskap om vad som är bäst då - att introducera tidigt/sent eller mycket/lite. Man får helt enkelt ha lite koll på hur han verkar må av mat som innehåller gluten och för att vara ärlig känner jag mig lite nervös inför detta då jag tycker sådant är svårt. Med dom här små liven kan det ju vara allt mellan himmel och jord (ibland) som får dom att visa missnöje. Men - jag/vi får göra så gott vi kan och hoppas på det bästa - att han tål allt i hela världen.
 
Alla vanliga koller gick bra som att greppa ting och så vidare. Fick även bra tips om hur man får mjölken att sina snabbare. Jag har länge pratat med min BVC-sköterska om Elliots hosta och hon har alltid sagt att jag nog inte behöver oroa mig eftersom han går upp så bra i vikt osv men att jag ändå skulle ta upp det nu då läkaren var på plats idag.
 
Så - det gjorde jag och läkaren lyssnade på lungorna och frågade om han hostade även om han inte var förkyld och jag förklarade att det känts som om han varit mer eller mindre förkyld sedan han föddes eller att man trott att han varit förkyld just för att han alltid hostar. Lungorna lät fint sa hon men det var svårt att avgöra något eftersom han idag var förkyld, och det var han faktiskt. Alltså förkyld som i snorig och inte bara med hosta. Hon bad mig kontakta barnmottagningen så att dom fick kolla på honom.
 
Självklart var det skönt att hon lyssnade på lungorna och så men jag kände en viss irritation då jag upplevde att dom bara skyfflade vidare "problemet" till någon annan. Jag menar - jag VAR ju liksom på plats hos en läkare redan. Och ändå bad hon mig kontakta andra läkare. För som sagt så känns det inte så lätt att hitta en tid för en läkare att kolla på Elliot när han inte är förkyld eftersom det liksom är lite det som bidrar till min oro - att han alltid verkar vara förkyld - eller ha hosta. Vi har dessutom redan varit på barn en gång men då sa dom precis samma sak att det troligtvis rörde sig om en förkylning. Det var hela faderullan med "det går så mycket nu och dessutom med en storebror som drar med sig massa från förskolan.. Du förstår sådär är det när barnen är små osv osv". Men nu har jag kommit till en gräns där jag känner att det måste kollas upp. Jag har svårt att tro att det är helt naturligt och sunt att ALLA virus och bakterier kommer och hälsar på just oss. Kanske måste jag börja vara lite tuffare och ställa mer krav. Blir alltid så oerhört liten när jag väl står öga mot öga mot en vårdpersonal.
Men men - nog om det.
 
Imorgon kavlar jag upp ärmarna och kontaktar barnmottagningen och hör vad dom tycker att vi ska göra. I samma veva började vi diskutera Ebbot också och kom gemensamt fram till att vi nog bör kolla upp honom också då han dras med mycket hosta han också och är atopiker. Dessutom har vi alla möjliga allergier, astma och eksem inom den närmaste familjen. 
 
Det är inte lätt att vara en familjemedlem till dessa gener. Man vet aldrig vilka godsaker man får ärva. 
 
6 månader med Elliot har gått oerhört snabbt. Jag tillhör inte kategorin "stanna tiden" alltför mycket då jag tycker mycket blir lättare när bebisar blir lite äldre MEN stunderna som den ovan. Det där bebismyset som bara pågår under en kort period och då man som förälder känner sig OUTBYTBAR (kan för övrigt vara världens finaste ord) - sådana stunder får mig att skrika just det "STANNA TIDEN" inombords. Älskade lille Elliot.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela