emelieöhman

LILLEBROR

Publicerad 2015-10-31 16:12:00 i Allmänt, Barn & Familj, Personligt,

 
Här är lillebror.
Han kom ut starkt (och snabbt!) imorse kl 05.15 efter endast 2 (!) krystvärkar på stolta 3520 g och 50 cm. Han slog alltså storebror med 65 g och 1 cm. Han är helt perfekt och luktar precis som storebror gjorde.
 
Vi är kvar på BB och får se om vi/jag åker hem ikväll. Mest troligt blir det kanske så, i alla fall om jag kan få med mig värktabletter hem för jag har eftervärkar bortom denna värld. 
 
Jag ska försöka landa i "här och nu" och när jag hunnit bearbeta det senaste dygnets händelser kommer det säkert en liten resumé av förlossningen. 
 
Lillebror mår bra och jag är världens lyckligaste mamma och det är det enda som räknas just nu.
 
- en till lycklig. Och så klart mycket stolt pappa.

På övertid

Publicerad 2015-10-30 20:46:00 i Allmänt, Barn & Familj, Personligt,

Det är något som händer med en när man passerat BF i graviditeten. Det där speciella datumet som man aldrig riktigt tror att man ska komma till men som man försöker övertala alla att man är övertygad om att man kommer att passera med råge. Bara för att slippa all "press".
 
Nu har jag i alla fall nått just dit - då luften liksom gått ur en och kroppen har gått från enbart Barbapappa till hela Barbafamiljen.Plötsligt känns kroppen som en blåval istället för en snärtig valross och musklerna som ändå fanns någonstans där långt inne i kroppen fram till igår har idag förmultnat.  
 
 
Från och med nu förvandlas man från att bara "vara gravid" (alltså egentligen inte en människa med ett intressant liv och leverne utan en gravid människa - stor skillnad) till att bli en integrerad varmluftsugn (med en bulldeg på plåten) där timern verkar ha slutat fungera och garantin är slut. Det enda folk tänker när dom ser en är "NÄR?". Vid närmare eftertanke är det kanske inte så konstigt när det är precis vad man själv tänker hela tiden - med enda skillnaden att man inte ens behöver uppsöka en spegel för att komma på frågan. 
 
Min barnmorska sa till mig att det egentligen är lite dumt att man börjar prata om "att gå över" när man passerat BF eftersom en förlossning som sker -+2v/BF räknas som en normal förlossning. Det fick allt att kännas lite bättre just då, fast då hade jag inte kommit till den där BF-dagen än.
 
 
Jag och Ebbot startade dagen med en tur till lekparken. Eftersom Ebbot var på sitt sämsta humör och bara ville bli buren så kom jag på den dummaste idén på mycket länge - att klättra upp i ett torn och hälla sand i en ränna som jag sedan ville att Ebbot skulle tycka var jättekul, för dET tyckte han minsann så sent som igår när några 5-åringar från kvarteret gjorde detsamma.
 
Det uppstod dock ett problem. Ebbot ville komma upp i tornet med mig och började yla som en varg då både han och jag insåg att det ALDRIG skulle gå. Efteråt följde nästa problem: hur jag skulle få mig ner. Barbapappa uppe i ett torn med en ylande varg nedanför kombinerat med halkiga curlingkängor på fötterna som skulle balansera på stegen ner som bestod av frostiga metallstänger var inget vidare. Jag vet inte hur men på något sätt hamnade jag på marken igen, efter en nära-döden-upplevelse. 
Sedan bråkade vi lite om huruvida vantarna skulle vara av eller på och vi kom INTE överens. Det här med vantar alltså - kan ju förstöra vilken dag som helst.
 
 
Men sen blev dagen lite roligare då vi fick besök av dom 3 musketörerna från Famljen med fyra E (förtydligande: Emmy, Ethea och Edeline). Ebbot blev bjuden på både lunch och massa satsumas så då sken han förstås upp ett tag. 
 
 
Nu ikväll funderar jag på fullaste allvar om min rygg kan ha gått av, vilket i och för sig känns ganska otroligt när jag fortfarande KAN gå - om än med staplande steg. Ont har jag i alla fall, och i halsen med. 
 
Ovan ser ni en bild på piggaste duon i Skellefteå idag. Varför jag har en hårnål i halsduken vet jag inte
men det har varit mitt minsta problem idag. Chrille håller på att lägga Ebbot nu (tack, tack) och jag funderar på att aldrig mer stiga upp ur soffan. 
 
- Thank God it's friday typ.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela